luni, 2 octombrie 2017

Piept de pui cu smochine

Atunci cand apar simptome de toamna, insotite de melancolie, va recomand sa serviti o mancare cu arome delicate de fericire.

Ingrediente:
• 250 g piept de pui  Agricola
• 5-6 smochine
• 2 tulpini de telina
• 40 g unt
• 80 g faina de grau
• 1 pahar de vin alb sec
• 1 pahar de supa de legume (sau apa)
• sare
• piper.
Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui bucati mici si dati-le prin faina.
Intr-o tigaie mare, topiti untul si rumeniti in el bucatelele de pui cam 5-7 minute, la foc iute, amestecand continuu.
Adaugati paharul de vin si, cand vinul se evapora, turnati deasupra si supa de legume.
Curatati de coaja smochinele si taiati-le in patru, adaugati-le alaturi de pui in tigaie si asezonati cu sare si piper.
Dati focul mic si lasati sa se faca 10 minute, amestecand usor din cand in cand. Intre timp, curatati tulpinile de telina si taiti-le rondele.
Cu focul stins, presarati deasupra puiului cu smochine telina si un praf de piper negru.

Pofta buna!
PS: Smochina are un miros dulceag, o aromă delicat si patrunzatoare.
PPS: Cantitatile din reteta sunt  pentru 2 portii.
 Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu