miercuri, 10 mai 2017

Miere, nuci si mirodenii

O prajitura simpla si hranitoare poate fi gustarea perfecta pentru pachetelul cu mancare din ghiozdan sau un mic rasfat alaturi de o cana cu ciocolata fierbinte.

Ingrediente:
• 2oua
• 200 g zahar
• 150 g miere
• 200 g smantana
• 2 linguri de ulei
• 300 g faina
• 1 pliculet de praf de copt
• 100 g nuci macinate
• 1 lingurita de scortisoara
• 1 plic de zahar vanilat bourbon
• 1 varf de sare
Mod de preparare:
Separati ouala. Bateti albusurile cu zaharul adaugand putin cate putin. Adaugati galbenusurile, mierea, smantana si uleiul. Cerneti faina, adaugati praful de copt si adaugati-o cu grija in compozitia de oua. Adaugati apoi nucile macinate, scortisoara si zaharul vanilat.
Puneti amestecul intr-o tava de copt tapetata si lasati-l la cuptorul preincalzit, la 180 C, aproximativ 45-50 de minute.Dimensiuni tava: 24/24cm
Verificati cu o scobitoare daca este suficient de copt.
Il serviti simplu sau puteti taia blatul in doua sa il ungeti cu gem acrisor apoi sa il imbracati in glazura de zahar.
Pofta buna!
PS: In cartea“Bucataria entniilor din Cernauti” acest preparat este prezentat ca : prajitura cu nuca cu specific polonez/evreiesc.
PPS: Puteti imbunatati gustul adaugand coaja rasa de portocala si alte mirodenii: ghimbir, cuisoare, nucsoara.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu