Ingrediente:
• 500 g faina alba
• 1 ou
• 5 linguri de ulei
• 200 ml apa calduta
• 1 praf de sare
Umplutura:
• 500 g cas dulce de oaie
• 2 oua
• 4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat de consistenta medie spre moale.
Se lasa la odihna vreo 10 minute, timp in care pregatim umplutura. Amestecam casul cu zahar, cu ouale si mixam bine compozitia. Impartim aluatul in doua. Presaram faina pe blatul de lucru.
Intindem cu ajutorul unui sucitor bucatile de aluat in foaie subtire.
Folosim o forma rotunda si decupam cercuri. Presaram putina faina de forma de coltunasi, iar apoi punem o bucata de aluat, o lingurita de branza si presam.
Coltunasii sunt gata de pus la fiert.
Daca nu avem forma speciala, folosim un pahar cu care taiem cercurile.
Umplem cu branza, indoim cercul si lipim marginile apasand cu degetele, apoi cu dintii de la furculita.
Se pun la fiert in apa cu sare, intr-o cratita incapatoare (cam de 4-5 l). Din prezenta compozitie rezulta cam 50-60 de bucati. Depinde cat de subtire intindem foaia. Cand fierbe apa, punem cam 10-15 buc o data. Amestecam usor cu o lingura de lemn, sa nu se prinda de fundul vasului. Coltunasii se ridica la suprafata apei destul de repede. Sunt gata de fiert cam in 15 minute.
Se iau cu spumiera si se scurg bine. Ii servim cu zahar tos, cu smantana sau cu unt topit.
Pofta buna!
PS: Coltunasii pot fi congelati. Cand doriti, ii scoateti din congelator si ii puneti la fiert. Sunt la fel de buni ca si cei proaspeti.
Miati facut pofta :))))
RăspundețiȘtergereAsta e bine Aurelia! Inseamna ca o sa faci coltunasi cat de curand :)
RăspundețiȘtergereCitind reteta de coltunasi cu branza m-ai dus cu gandul la multi ani in urma, cand pregateam si eu aceste bunatati. Sunt foarte buni si usor de facut .
RăspundețiȘtergere