luni, 9 februarie 2015
Foietaj cu ciuperci
O gustare rafinata si trendy.
Ingrediente:
• 300 g aluat pentru foietaj
• 100 g stafide
• 200 ml smantana
• 1 lingura suc de lamaie
• 280 g ciuperci (am folosit Bonduelle)
• 2 cepe mici
• 50 g unt
• 1 galbenus
• 1 lingura lapte
• 50 g coniac
• piper
• sare
Mod de preparare:
Intindeti aluatul si taiati-l in patrate cu latura de 4-5 cm. Le ungeti cu un galbenus batut cu o lingura de lapte apoi le puneti intr-o tava tapetata cu hartie si le dati la cuptor. Lasati tava la cuptor aproximativ 20 minute.
Curatati cepele, tocatile si calitile in unt, impreuna cu ciupercile, timp de trei minute.
Adaugati stafidele, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust, apoi smantana. Lasati pe foc cateva minute, pana capata consistenta.Folositi o smantana pentru gatit, cu 30-35% grasimi.
Serviti bucatile de foietaj cu sos de ciuperci.
Pofta buna!
PS: Stafidele le puneti la inmuiat in putin coniac cu cateva ore inainte de a face reteta.
PSS: Daca va place gustul picant le puneti la inmuiat in vin alb si un ardei iute maruntit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
o reteta cu un efect maxim
RăspundețiȘtergereEste perfecta pentru o gustare!
Ștergereo reteta delicioasa.
RăspundețiȘtergereEste delicioasa si foarte usor de facut!
Ștergerearata demential
RăspundețiȘtergereArata minunat si ma duce cu gandul la bucataria frantuzeasca.
RăspundețiȘtergereMultumesc Elena!
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios!
RăspundețiȘtergere