sâmbătă, 29 august 2015

Colac umplut cu sunca si cascaval


Poate fi perfect pentru picnic sau pentru o gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente:
Pentru aluat:
• 500 g faina alba”000”
• 25 g drojdie proaspata
• 200 ml apa calduta
• 6-7 linguri de ulei de masline extravirgin
• 1lingurita de piper negru
• 1 lingurita de sare

Pentru umplutura:
• 150 g cascaval afumat sau picant
• 150 g sunca

Mod de preparare:
Puneti faina intr-un castron, adaugati un praf de sare, piperul si uleiul de masline, incorporati drojdia dizolvata in apa calduta.

Framantati pana obtineti un aluat neted si moale (daca este nevoie, mai adaugati putina apa).

Acoperiti aluatul cu folie alimentara si lasati-l 30 de minute sa creasca. Intindeti-l cu sucitorul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm. Presarati sunca si cascavalul taiat cuburi.

Presarati-le pe suprafata aluatului, lasand neacoperita o margine de 1.5-2 cm. Rulati aluatul, introducand capatul exterior sub rulou.

Rotunjiti ruloul, udati cele doua capete si lipiti-le facand un colac. Puneti colacul pe o tava unsa cu ulei, acoperiti cu folie alimentara si lasati-l sa creasca timp de 30- 40 de minute.

Indepartati folia, ungeti colacul cu ulei de masline si coaceti-l timp de 40-45 de min. in cuptorul incalzit la 180 C. Nu se rumeneste decat foarte putin. Scoateti-l din cuptor si lasati-l 10 minute sa se racoreasca. Taiati-l felii groase si serviti-l alaturi de un vin sec.
Pofta buna!


PS: Cand te plictisesti de retetele foarte cunoscute incerci ceva nou. Multumesc Silviu V. pentru aceasta carte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu