luni, 16 februarie 2015

Supa de fasole verde


In aceasta reteta am sarbatorit fasolea verde. A iesit o supa matasoasa, plina de culoare si arome.

Ingrediente:
• 450 g fasole verde
 (am folosit Bonduelle)
• 250 g cartofi
• 100 g bacon
• 150 g sunca feliata
 (am folosit Padurea Neagra)
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 2-3 catei de usturoi
• 4-5 linguri de smantana
• 1 ½ l apa
• patrunjel
• arpagic
 • piper
• sare

Mod de preparare:
Curatam morcovul, ceapa si taiem fasolea verde in bucati mici. Rumenim sunca pana devine crocanta, apoi o scoatem pe un servetel absorbant. O vom folosi la sfarsit. Taiem baconul in bucati si il punem intr-o cratita. Adaugam ceapa impreuna cu morcovul si calim timp de 3 minute, apoi adaugam usturoiul feliat marunt si fasolea verde. Turnam 1 ½ litri de apa, aducem totul la punctul de fierbere si reducem focul.
Curatam cartofii ii taiem cubulete si ii adaugam in cratita amestecand usor. Fierbem la foc mic, cu capac, timp de 30 de minute pana cand cartofii devin moi.
Asezonam cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Inainte de a servi supa, adaugam 4-5 linguri de smantana, sunca rumenita/crocanta si verdeata.
Pofta buna!


PS: Nutritionistii ne spun ca fasolea verde este un aliment-medicament. Are putine calorii, este bogata in proteine dar si in fibre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu