Ingrediente: pentru 6 portii
• 600 g linte portocalie
• 1,5 l stoc de legume
• 1 ceapa rosie
• cumin dupa gust
• curcuma dupa gust
• 2 catei de usturoi
• 5-6 linguri de ulei de masline
• pudra de coriandru
• sare
• piper
Pentru decor:
• 2 crengute de cimbru
• ulei de masline
• crutoane
Mod de preparare:
Lintea se curata si se lasa in apa rece timp de 2 ore. Se strecoara.
Ceapa se toaca potrivit de mare.
Se pune ulei intr-o oala si se soteaza ceapa si usturoiul impreuna, pana devin transparente.
Se adauga lintea si se amesteca bine.
Se adauga stoc de legume, sare, piper, curcuma, cumin si un varf de cutit de pudra de coriandru.
Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand lintea devine foarte moale( aproximativ 40-50min.)
Supa obtinuta se ia de pe foc si se pune in blender (cam 80% din cantitate). Se amesteca foarte bine pana se obtine o crema fina.
Restul de 20% se strecoara printr-o sita, ca sa se scurga apa. Se amesteca bine in sita pana se obtine o pasta.
Crema de linte se pune intr-o farfurie adanca. Se fac 4-6 gnocchi din crema de linte ramasa si se aseaza in farfuriei. Se toarna supa. Se decoreaza cu putin cumin, frunze de cimbru si cateva picaturi de ulei de masline.
Sursa: cartea ”In bucataria lui Joseph”
Multumesc Kenwood Romania! Multumesc BUZZStore! #buzzKenwoodTitanium
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu