O prajitura inchinata "modestei" nuci. Simpla si buna... facuta dupa o reteta de demult.
Ingrediente:
Blatul:
• 200 g zahar pudra
• 8 buc oua
• 200 g nuci macinate
• 50 g pesmet
• 50 g faina
• 1 buc lamaie
• 1 plic zahar vanilat bourbon
Crema:
• 250 g nuci macinate
• 250 g zahar pudra
• 200 g smantana
• 1 buc lamaie
• (optional pentru ornat ciocolata sau frisca)
dimensiuni tava: 26/20 cm
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit in compozitie.
Crema se prepara astfel:
Nucile macinate se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si smantana. Se amesteca pana se obtine o crema alifioasa.
Se umplu foile cu crema si se monteaza prajitura.
Pofta buna!
PS: Se da la frigider pentru cateva ore apoi se poate servi. O puteti face si sub forma de tort.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu