joi, 6 iulie 2017

Dulceata cu parfum de roze

Fara introducere, doar aroma si culoare.

Ingrediente:
• 250 g de trandafiri pentru dulceata
• 400 ml apa
• 600 ml zahar
• 1 lamaie
Mod de preparare:
Curatam trandafirii, scoatem codita si indepartam partea alba de la baza petalelor cu ajutorul unui foarfece. Clatim petalele de trandafir la jet de apa rece pentru a inlatura eventualele impuritati apoi le lasam la scurs. Intr-o cratita de fonta sau emailata punem 400 ml apa si 600 g zahar. Din momentul in care incepe sa fiarba tinem aproximativ 20 de minute la foc potrivit/mediu.
Verificam daca siropul e suficient de legat. Folosim aceiasi metoda ca la orice dulceata: bobita de sirop ramane ferma pe farfurie sau cade intreaga pana la fundul paharului cu apa.
Stoarcem foarte bine petalele sa nu ramana apa. Folosim un storcator de salata sau le stoarcem in mana. Important e sa nu ramana cu apa.
Adaugam o lingura cu zahar si zeama de la o lamaie peste petalele de trandafir si amestecam bine pana petalele se inmoiaie si devin zemoase. Lamaia le ajuta sa-si pastreze culoarea frumoasa.
Adaugam petalele de trandafir in sirop. La inceput dam focul la mare pana cand incepe sa fiarba apoi reducem la foc potrivit si tinem dulceata pe foc timp de 10 -15 min maxim.
Amestecam constant cu o lingura de lemn. Dupa 10 minute de fiert verificam dulceata. Ar trebui sa fie gata. Nu o tinem mai mult pe foc pentru ca se schimba la culoare si devine maronie.
Punem dulceata fierbinte in borcane.  Din aceasta cantitate am obtinut 2 borcane de 380 ml.
Pofta buna!
PS: respectam regulile obisnuite pentru dulceata : borcane sterilizate, capace noi sau sterse cu alcool, borcanele invelite in patura pana se racesc.
PPS : un desert parfumat, numai bun de servit vara, in gradina, alaturi de un pahar de apa rece sau de limonada.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu