Ingrediente:
• 700-800 g piept de vita sau mai mult
• 150 g morcovi
• 100 g patrunjel radacina
• 150 g telina radacina
• 150 g ceapa alba
• 400 g rosii
• 1ou
• 100 g faina
• 1 l bors de putina
• 2 leg patrunjel verde
• ulei de floarea soarelui
• 1 leg leustean
• sare
• piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Carnea se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare, iar dupa ce a dat in fiert, se spumeaza cat este necesar. Dupa aproximativ 2 ore se adauga zarzavatul tocat si ceapa, care au fost calite impreuna in ulei.
Din faina, ou si putina sare se prepara o coca mai consistenta.
Se presoara planseta cu faina si se intinde o foaie subtire, din care se fac tocmagii(taiteii).
Se lasa sa stea pe planseta o ora sa se zvante bine.
Se pun taiteii si se potriveste gustul de sare si piper. Se adauga patrunjelul tocat.
Tocmagii sunt fierti atunci cand se ridica la suprafata, aproximativ 3-4 minute.
La servit se adauga leustean verde.
Pofta buna!
PPS: in Moldova ciorba se acreste cu bors. Intr-o postare viitoare o sa descriu procesul prin care obtinem borsul de casa pentru acrit ciorbele sau popular cum “umplem borsul”.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu