joi, 16 iulie 2015

Sorbet de zmeura



Parfumat, racoritor si frumos colorat, sorbetul de zmeura este un desert rafinat de vara.

Ingrediente:
600 g zmeura
100 g zahar
100 ml apa
1 lamaie
1 albus de ou  bio

Mod de preparare:
Spalam fructele, le lasam sa se scurga bine de apa apoi le punem intr-un robot si le mixam. Intr-o cratita mica punem 100 ml apa si 100 g zahar si le fierbem 5-6 minute, pana se transforma intr-un sirop. Strecuram prin sita fructele mixate pentru a inlatura samburii si a obtine o pasta fina. Adaugam si siropul de zahar, amestecam, punem intr-o tava/ forma lata si dam la congelator sa inghete.
Dupa cateva ore scoatem zmeura din congelator, o rupem /taiem bucati, o punem in robotul de bucatarie si o mixam.


Tot acum, punem si un albus de ou bio si il amestecam impreuna cu fructele.
Compozitia se va deschide putin la culoare si va deveni mult mai fina.


Punem in vase cu capac si dam la congelator.


Pofta buna!


PS: Daca folositi zmeura congelata o lasati sa se decongeleze apoi o folositi.


PPS: Idei pline de prospetime care sa te inspire pentru zilele fierbinti de vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu