marți, 28 iulie 2015

Cartofi cu bacon


Doresti ceva care sa fie pe gustul tuturor? Incearca aceasta reteta delicioasa. Usor de preparat, cartofii cu bacon sunt hranitori si au un gust apetisant.

Ingrediente:
• 7 cartofi de marime medie
• 100 g cascaval
• 100 g sunca presata
• 1 ardei iute
• patrunjel
• 7 felii de bacon

Mod de preparare:
Spalati bine cartofii si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb cartofii pregatiti umplutura. Dati cascavalul pe razatoare, taiati marunt sunca presata, verdeata si ardeiul iute.

Adaugati sare, piper proaspat macinat si amestecati toate ingredientele.

Verificati cartofii, iar cand sunt fierti, ii scurgeti de apa si ii lasati putin la racit. Ii curatati de coaja, taiati un capat pentru a le crea stabilitate si apoi cu ajutorul unui dispozitiv de scos cotorul merelor scoateti din mijlocul cartofului cat puteti.


Umpleti cartofii cu compozitia de mai sus si ii inveliti cu felii de bacon.

Pastrati putin din compozitia de cascaval pentru a adauga peste cartofi atunci cand ii scoateti din cuptor si ii serviti. Puteti sa fixati baconul cu ajutorul scobitorilor, pe care le indepartati imediat ce scoateti cartofii din cuptor.
Dati cartofii la cuptor pentru cateva minute, pana se rumeneste frumos baconul. Cand ii scoateti din cuptor mai adaugati deasupra cate putin din compozitia de cascaval cu verdeata.
Serviti alaturi de o salata.


Pofta buna!


PS: Nu te mai saturi de ei!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu