Carnea mielului de toamna este nu doar mai ieftina, ci si mai savuroasa.
Ingrediente:
• 1 kg pulpa de berbecut
• 1 ceapa
• 1 telina mica
• 1 morcov
• 200 g masline fara samburi
• 1 lingurita cu chimen pisat
• 1 cutie mare de rosii un bulion
• 1 cana de vin alb
• 3 catei de usturoi
• 2 linguri de ulei de masline
• sare
• piper
Pentru marinat carnea:
• 1 lingura zeama de lamaie
• 3-4 linguri de ulei
• 1 lingurita de cimbru si rozmarin uscat
• 1 lingurita de boia.
Mod de preparare:
Taiati pulpa de berbecut in bucatele de 3-4 cm si puneti-o la marinat doua ore la rece.
Tocati marunt ceapa, da-ti telina si morcovul pe razatoare. Caliti legumele in putin ulei.
Dupa 2 minute adaugati carnea de berbecut cu tot cu marinata si usturoiul feliat. Amestecati usor.
Adaugati chimenul pisat si maslinele.
Dupa vreo 5 minute adaugati rosiile in bullion.
Potriviti de sare.
Turnati vinul si continuati fierberea, la foc mic, pentru 45-50 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu