Ce-i o tocana? O mancare din bucati de ce-o fi, carne, legume, ceapa, rosii si lista poate continua, puse la fiert la foc mititel.
Ingrediente:
• 1 bostan alb – cu miezul galben, dulce si parfumat
• 1 kg de carne (de vitel, de purcel)
• 2 cepe albe
• 1 ceapa rosie
• 1-2 morcovi
• 2-3 tije de telina
• 3-4 rosii
• 1 pahar de vin alb
• supa de legume
• boia
• piper
• sare
• untura sau ulei - dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se taie bucati si se caleste in ulei sau in untura pana se rumeneste putin. Se scoate pe un platou.
In acelasi vas in care am rumenit carnea adaugam ceapa taiata julien, tijele de telina si morcovii.
Dupa ce legumele s-au inmuiat se adauga carnea si un pahar de vin alb. Se lasa sa scada sa se evapore alcoolul apoi se completeaza cu supa de legume sau apa si se lasa la foc mic.
Cat timp fierbe tocana se taie bostanul, se curata de seminte si se ia cu ajutorul unei linguri un strat subtire de miez.
Ungem bostanul cu grasime sau cu ulei si il dam la cuptor sa se inmoaie timp de vreo 30 de minute.
Verificam tocanita si adaugam miezul de dovleac, rosiile si condimentele. Amestecam bine.
Scoatem dovleacul din cuptor, turnam tocanita si dam din nou la cuptor la foc mocait, cam 30 de minute, pana se inmoaie bostanul si se rumeneste.
Cand se serveste, se imparte intai tocana, apoi se taie bostanul felii si se pune in farfurii alaturi de tocana.
Pofta buna!
PS: Este o combinatie grozava!
PPS: Asta-i tot si e delicios!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu