Ingrediente:
• 6 bucati file piept de pui
• 30 ml ulei de masline
• 1-2 frunze de dafin
• 1 ceapa mica
• 20 g praf de curry
• 1 g chimion
• 5 g paprika
• 2 catei de usturoi
• 10 g ghimbir macinat
• 250 g caise confiate
• 2 tulpini de telina
• 250 ml maioneza
• 250 ml iaurt simplu
• coriandru
• sare si piper negru
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si puneti pieptul de pui intr-un vas (preferabil de yena). Adaugati sare si piper si turnati putin ulei de masline. Dupa ce puneti dafinul deasupra, dati la cuptor pentru 15 minute. Incalziti restul de ulei intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugati praful de curry, chimionul, paprika si ghimbirul si mai lasati pe foc cca 5 minute, amestecand.
Luati de pe foc, adaugati caisele, telina, maioneza si iaurtul si potriviti de sare si piper, daca este nevoie. Taiati puiul cuburi si amestecati-l cu sosul pregatit. Garnisiti cu telina si coriandru.
Se poate servi cu paste sau ca umplutura pentru un sandvis. Totodata, puteti amesteca totul cu salata verde si servi ca atare.
Pofta buna!
Sursa : Agricola - Creator de Pofta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu