Ingrediente:
• 1 piept de pui
(puteti folosi si pulpe superioare dezosate)
• 300 g ciuperci
• 4-5 cepe verzi
• 1catel de usturoi
• cimbru verde
• 100 g bacon
• 2 linguri de faina de grau
• 250 ml vin
• 250 g smantana
• sare
• piper
• 1 buc foietaj
• 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o cratita incalzita punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin.
Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui adaugam 2 linguri de faina si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare, piper, cimbru, ardei iute si un catel de usturoi maruntit.
Daca este nevoie mai adaugam apa calda.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul.
Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos, 25-30 minute.
Pofta buna!
PS:Daca nu doriti sa folositi faina puteti sa inlocuiti cu amidon.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu