Calda sau rece este la fel de buna si nu este o mancare pretentioasa. Puteti sa ii aduceti o nota de originalitate facand-o picanta si condimentata.
Ingrediente:
• 1 kg carne de vita tocata
• 3 oua
• 50 g unt
• 500g ciuperci (am folosit pleurotus)
• 2 legaturi de ceapa verde
• 1 morcov
• sare
• piper
• ghimbir dupa gust
• 3-4 linguri de pesmet
• 100 g cascaval
• ulei
• o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Se pune carnea tocata intr-un vas, se adauga ouale batute, untul, sare piper, ghimbir dat pe razatoare, patrunjelul tocat marunt si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da la rece. Separat se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Ceapa verde se curata, se spala si se taie.
Se undesc putin ciupercile impreuna cu ceapa verde apoi se adauga pesmetul si cascavalul ras. Se tapeteaza o forma cu ulei si se pune un strat din compozitia de carne.
La mijloc se pune compozitia de ciuperci peste care se adauga inca un strat de carne.
Se aranjeaza uniform se stropeste cu putin ulei deasupra si se da la cuptor la foc potrivit timp de 40-45 minute. Se poate consuma calda sau rece.
Pofta buna!
PS: Puteti sa faceti aceasta placinta daca vreti sa iesiti la iarba verde si nu doriti un gratar.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
arata super bine voi incerca si eu reteta
RăspundețiȘtergere