Congelarea ierburilor aromate in ulei de masline este pentru mine o varianta la care apelez atunci cand bucataria abunda de plantute si nu reusesc sa le consum in timp util, sau cand plec in vacanta si nu vreau sa pierd nimic. Satisfactie maxima cu efort minim! Economisesti timp si bani!
Avem nevoie de 1-2 tavite pentru cuburi de gheata, plante sanatoase, ulei de masline, un foarfece sau un cutit pentru tocat si cateva pungi mici pentru pastrat la congelator.
Tocam plantele dupa preferinta, marunt sau mai mare.Turnam ulei de masline, acoperim cu folie alimentara si apoi le dam la congelator pana se solidifica.
Scoatem cuburile din forma, le punem la pastrare in pungi la congelator.
Daca ati congelat mai multe plante e bine sa notati pe fiecare punga ce amestec contine (rozmarin, cimbru, salvie, tarhon s.a.).
La ce le folosim?
- la mancaruri gatite, la tocanite, supe, fripturi, la paste, cartofi si alte feluri de mancare dorite.
- la cartofii copti cand ii scoatem din cuptor
- cand framantam paine cu ierburi aromate (focaccia/rozmarin).
Incercati, sigur n-o sa va para rau!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu