miercuri, 3 iulie 2019

Chiftele de dovlecei cu branza

Vedeta zilei: Deliciosul dovlecel
Pot fi umpluti, transformati in supe crema sau briose aperitiv. Sunt deliciosi cu paste sau simpli, facuti pe gratar, taiati in cubulete si introdusi in salate usoare de vara. In tocana de legume sau intr-o mancarica scazuta cu rosii. Dovleceii contin mai mult de 90% apa, deci calorii putine si au extraordinare proprietati curative.  Alegeti dovlecii de dimensiuni mai mici, 10-15 cm cu coaja fina, cu o culoare uniforma, fara pete si incantati-i pe cei dragi cu o mancare sanatoasa si mega delicioasa.

Ingrediente:
• 3 dovlecei tineri, aprox 700g
• 200 g branza telemea (cascaval)
• 1 ceapa mica
• 1 legatura de marar
• 2 oua
• 50 g parmezan si 5-6 linguri de pesmet
• 150 g pesmet pentru finisat chiftelutele
• sare
• piper proaspat rasnit
• fulgi de ardei iute
• 1 crenguta de rozmarin( cimbru)
Mod de preparare:
Dam dovlecelul pe razatoare, adaugam sare si lasam pentru 5- 10 min, sa lase apa.
Punem 2 -3 linguri de dovlecel intr-o sita si strecuram apa, apasand bine cu o lingura. Continuam operatiunea pana terminam toata cantitatea de dovlecel. Puteti sa stoarceti dovlecelul si cu mana.
Adaugam restul ingredientelor: ceapa tocata marunt, mararul, branza data pe razatoare, doua oua si optional 50 g de parmezan si 5 linguri de pesmet. Asezonam compozitia cu sare si piper.
Amestecam pesmetul cu fulgi de chili si rozmarin tocat. Puteti sa folositi cimbru in locul rozmarinului. Alegeti condimentul care va place mai mult.
Din compozitia obtinuta modelam chifltelele. Le tavalim prin pesmet, le modelam si le rumenim in ulei incins.
Le scoatem pe hartie absorbanta.
Pot fi servite caldute sau reci alaturi de un sos de iaurt grecesc sau de smantana cu usturoi. Mie imi plac mai mult a doua zi. Gustul este fabulos, se simt foarte bine toate ingredientele.
Pofta buna!
PS: Folosesc pesmet in loc de faina pentru ca absoarbe mai bine umiditatea decat faina.
PPS: Ca sa aiba o crusta frumoasa si sa nu se imbibe chiftelele de grasime, uleiul trebuie sa fie foarte incins.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu