marți, 27 februarie 2018

Chiftelute de naut

Sunt sanatoase, hranitoare, delicioase, cu arome indraznete, crocante la exterior si pufoase la interior. O specialitate ce poate fi atat pe placul vegetarienilor cat si a persoanelor care postesc.

Ingrediente:
• 2 conserve de naut Sun Food
• 2 cepe
• 4-5 catei de usturoi
• 1 legatura patrunjel
• 2 linguri de faina
• 1/2 lingurita de chimion (cumin) macinat
• 1 lingurita de coriandru
• 1/2 lingurita de piper de cayenne
• 1 lingura suc la lamaie
• sare, piper negru
• ulei pentru prajit
• smantana sau iaurt gras (optional)

Mod de preparare:
Punem nautul la scurs intr-o sita pentru 1-2 ore. Dupa ce s-a scurs il pasam cu un blender pana obtinem o pasta omogena. Putem folosi un robot de bucatarie cu un bol incapator. La blender trebuie sa pasam nautul in 2-3 transe pentru a obtine o pasta fina.
Adaugam ceapa, usturoiul si patrunjelul, toate tocate cat mai marunt. Presaram un praf de sare, coriandru, chimionul, o lingura de suc de lamaie si piperul.
Faina o adaugam treptat, cate o lingura, pentru a evita o compozitie prea uscata. Omogenizam bine.
Cu palmele umede formam chiftelutele. Le aplatizam.
Punem 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, lasam sa se incalzeasca bine si punem chiftelele la prajit. Lasam aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic. Le intoarcem cu ajutorul unei palete si cu grija sa nu se desfaca si sa isi pastreze forma.
Lasam chiftelutele sa se scurga timp de aproximativ un minut pe un suport de racire sau pe o hartie absorbanta.
Le consumam reci sau calde, cu salata, sos de iaurt, smantana (daca nu tinem post). Nautul constituie un bun inlocuitor pentru carne.
Pofta buna!
PS: Le putem coace in cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa ce le-am uns cu putin ulei. Daca va place gustul picant adaugati in compozitie sos chilli.
PPS: Daca amestecul pare prea umed, mai adaugati putina faina, lasati sa stea cateva minute si incercati din nou. Daca pare prea uscat, incercati sa procesati un pic mai mult si poate adaugati putina apa din conserva.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu