Inimioare roz - cantitatile sunt pentru 2 checuri:
• 4 oua
• 150 g unt
• 150 g zahar
• 150 g faina pentru produse de patiserie, Moara Tofan
• coaja si sucul de la 1 lamaie (daca va place mai mult puteti folosi o portocala, coaja si sucul)
• esenta de vanilie
• 1 lgt rasa de praf de copt
• sare
• colorant alimentar rosu
Chec cu ciocolata: cantitatile sunt pentru 1 chec
• 200 g unt
• 250 g faina pentru produse de patiserie, Moara Tofan
• 175 g zahar
• 4 oua
• 150 g ciocolata amaruie
• 75 ml smantana dulce pentru frisca
• 2 lg de cacao neagra
• esenta de vanilie
• 2 lgt de praf de copt
Decor: ciocolata, pasta de zahar, bomboane colorate.
Mod de preparare:
Inimioare roz
Se bate untul cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga galbenusurile pe rand, coaja si sucul de lamaie. Se mixeaza in continuare, pana cand se topeste zaharul. E recomandat sa folositi zahar pudra. Se adauga colorantul alimentar treptat pana obtineti nuanta dorita.
Pentru inimioare am folosit colorant alimentar rosu, Dr Oetker.
Albusurile se bat spuma. Se amesteca faina cu praful de copt si putina sare. Se inglobeaza treptat in compozitia cu unt. Se omogenizeaza. Se toarna intr-o tava tapetata si se coace la 180, modul traditional, timp de15-20 de minute, apoi se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se mai lasa 10 minute in forma. Se scoate din tava si se lasa sa se racoreasca complet.
Taiati inimioarele avand grija sa folositi blatul cat mai eficient.
Dimensiunile tavii: 23/37cm. Pentru jumatate de compozitie folositi o tava mai mica.
Mod de preparare:
Chec cu ciocolata
Se bate untul cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale intregi pe rand. Se mixeaza in continuare, pana cand se topeste zaharul. Se amesteca faina cu cacao, praful de copt si cu ciocolata amaruie rasa. Se inglobeaza treptat in compozitia de unt, alternand cu smantana pentru frisca. Va rezulta o compozitie densa, grea.
In forma de chec tapetata cu hartie punem putina compozitie apoi asezam inimioarele roz cu varful in jos si completam cu atentie pe ambele parti pana punem toata compozitia.
Avem grija sa acoperim inimioarele.
Se coace la 180, mod traditional, timp de 40 - 45 min. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa cam 20 de minute in forma. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Se glazureaza cu ciocolata si bombonele colorate, dupa inspiratie.
Dimensiunea tavilor de chec: 12/29 cm
PPS: Daca faceti un singur chec, inimioarele ramase le puneti intr-o tava de silicon si le congelati.
Nu uitati zicala - Dragobetele saruta fetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu