marți, 16 mai 2017

Ficat cu ceapa alla veneziana

Cum sa faci din ingrediente iefine o mancare de top? Inspirandu-te de la cei care stiu sa le combine perfect.

Ingrediente:
• 600 g ficat de vitel
• 500 g ceapa
• 40 g unt
• ulei de masline extravirgin
• 20 ml otet de vin alb
• 1 lingura de patrunjel tocat
• sare
• piper
Mod de preparare:
Curatam ficatul si il taiem felii foarte subtiri.
Curatam si taiem ceapa julien.
Intr-o tigaie punem untul si 3 linguri de ulei de masline si calim ceapa la foc foarte mic, aproximativ 30-40 de minute.

Amestecam din cand in cand.
Cand ceapa este aproape gata incepem sa prajim ficatul.
Tigaia trebuie sa fie bine incinsa si suficient de mare ca sa incapa ficatul fara sa-l inghesuim. Ficatul se prajeste in ulei de masline si trebuie sa fie in contact direct cu cratita.
Il tinem 3 minute pe o parte apoi il intoarcem si mai tinem 3-4 minute.
Adaugam ceapa peste ficat si condimentam cu sare si piper.
Stingem focul si stropim totul cu otet de vin alb.
Presaram putin patrunjel verde.
Pofta buna!
PS: sursa Francesco Leonardi – bucatar sef italian. A scris “Apicio Moderno”, sau arta de a pregati orice fel de produse alimentare, in sase volume, editat prima data în 1790. O adevarata enciclopedie a culturii gastronomice de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. El a enumerat trei mii de retete cu povesti si sugestii legate de prelucrarea si conservarea alimentelor.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu