luni, 14 martie 2016

Bors de sfecla rosie

In Moldova, nu exista post fara bors de sfecla rosie. Se prepara usor, este un excelent stimulent digestiv si hepatic si este foarte ieftin!

Ingrediente:
• 4-5 sfecle rosii mici
• 2 cartofi
• 1 ceapa
• 1 morcov
• 1 radacina de patrunjel
• 1 pastarnac
• 1 litru de bors de putina
• sare
• 1 legatura de verdeata(patrunjel, leustean)
Mod de preparare:
Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoare, prin ochiurile mari. Taiem marunt restul legumelor: ceapa, morcovul si albitura.
Punem sfecla la fiert in apa rece (aprox.2 litri). Indepartam spuma daca este cazul si pe la jumatatea fierberii adaugam restul zarzavatului.
Borsul de putina il infierbantam separat sa-si lase aromele. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam cartofii curatati si taiati subtiri sau cuburi si ii fierbem vreo 20 -25 de minute.
Adaugam borsul, potrivim de sare si mai lasam cateva clocote sa fiarba impreuna, apoi adaugam verdeata tocata si luam oala de pe foc.
Pofta buna!


PS: Daca doriti o culoare frumoasa, rosie, se opreste o sfecla cruda ( feliata sau rasa) peste care se toarna apa clocotita (aprox. 200-250 ml). Se lasa pana cand apa s-a inrosit bine si se adauga aceasta apa in ciorba. Nu se fierbe.

PPS: Daca nu doriti o mancare de post, puteti sa dregeti borsul cu galbenus si smantana inainte de a servi.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu