O felie din aceasta pasca nu reprezinta un pericol pentru
dieta. Indulcitorul din scoarta de mesteacan inlocuieste cu succes zaharul
rafinat si indulcitorii artificiali din alimentatia zilnica. Are jumatate din
caloriile zaharului si indice glicemic redus. Sweeteria ne ofera un dulce
sanatos.
Ce spuneti: savuram din plin dulciuri de sarbatori?
Ingrediente:
Pentru blat:
• 100 g unt 82% grasime
• 75 g indulcitor din scoarta de mesteacan Sweeteria
• 1 ou
• 150 g faina
• 150 ml lapte
• o lingurita de esenta de vanilie sau rom
• 2 linguri de cacao
• 1 pliculet de praf de copt
Pentru crema:
• 500 g branza de vaci
• 150 g indulcitor din scoarta de mesteacan Sweeteria
• 2 oua
• esenta de portocala (am folosit lichior Contreau)
• 1 lingura de faina
• 300 g caise din compot
• 70 g picaturi termostabile din ciocolata Sweeteria
Decor:
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul. Mixam 100 g unt moale cu 75 g de indulcitor macinat pudra. Adaugam 1 ou intreg si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si cu cele doua linguri de cacao si adaugam peste crema de unt si ou. Adaugam 150 ml lapte si omogenizam. Blatul e gata.
Mixam cu robotul 500 g branza de vaci cu 150 g indulcitor. Adaugam 2 oua intregi, o lingura cu varf de faina alba, esenta de portocale, si omogenizam.
Punem caisele la scurs intr-o sita si dupa ce s-au scurs bine le taiem bucatele. Indepartam pielita caisei daca sunt prea moi. Daca sunt suficient de tari nu e necesar sa o indepartam.
La sfarsit adaugam caisele si picaturile de ciocolata si amestecam usor de cateva ori.Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm si peretii detasabili. Tapetam si peretii laterali ai tavii.
Punem jumatate din compozitia blatului si o dam la cuptor pentru 12 minute.
Apoi scoatem tava si adaugam compozitia de branza si deasupra restul de compozitie pentru blat. Nivelam cu atentie iar daca se mai amesteca putin blatul cu branza nu e problema. Ramane la fel de buna.
Dam la cuptor pentru 35-40 de minte. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca in tava apoi o decoram dupa inspiratie sau o lasam simpla.Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu