Ingrediente:
• 2 oua
• 250 ml lapte batut, la temperatura camerei
• 60 ml unt 82%, topit
• 200 g cheddar razuit (galben sau alb)
• 315 g faina
• 6 g praf de copt
• 3 g bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate. Faina cu praful de copt, bicarbonatl si un praf de sare. Se omogenizeaza cu un tel de bucatarie.Se razuieste branza cheddar.
• 170 g chedar se pune in compozitie• 30 g deasupra, la exteriorSe amesteca ingredientele umede. Ouale intregi cu laptele batut, apoi branza razuita, untul topit si racorit. Se omogenizeaza bine apoi se adauga ingredientele uscate.Se amesteca bine.Tava de copt trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace 50-55 min la 180°C.
PS: Branza Cheddar, una dintre cele mai populare branzeturi din lume, este o branza tare produsa din lapte de vaca.
Intensitatea aromei variaza de la mediu la intens, in functie de gradul de maturare sau de provenienta. Culoarea difera si ea, de la alb natural pana la portocaliu.
PPS: A fost produsa pentru prima data in secolul al XII-lea in satul Cheddar din regiunea Somerset, in sud-vestul Angliei.
Sursa: Paprika TV
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu