marți, 7 martie 2017

Chec cu rahat

Un dulce ieftin, de zi cu zi, cand nu-ti vine alta idee mai buna. Aromat, catifelat, colorat.

Ingrediente:
• 4 oua Agricola
• 100 g zahar
• 150 g faina alba Arpis
• 100 g unt cu continut ridicat de grasime
• 1 plicutet de zahar vanilat Bourbon
 sau 1 lingurita de esenta de vanilie
• 1 praf de copt
• 100 g rahat
• coaja rasa de la o portocala
• un praf de sare
dimensiuni tava: 25/11cm
Mod de preparare:
Taiem rahatul in patratele mici si apoi il trecem prin zahar pudra.
Separam ouale. Batem albususile cu un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam zaharul treptat si continuam sa mixam.
Topim untul la foc mic si il lasam sa se racoreasca.
Galbenusurile le amestecam cu coaja rasa de la o portocala si cu zaharul vanilat. Le omogenizam bine. Adaugam galbenusurile peste albus si amestecam de sus in jos, dupa regula bine stiuta de toate gospodinele. Adaugam faina, in care am pus si praful de copt, lingura dupa lingura si amestecam usor de sus in jos pana incorporam toata cantitatea de faina.
In acelasi timp cu faina adaugam si cate o lingura de unt topit. Puteti adauga si direct din craticioara in care l-ati topit, important este sa il adaugati treptat.
Preincalzim cuptorul. Tapetam o tava cu unt si faina sau cu hartie de copt si turnam 1/3 din compozitia obtinuta, apoi presaram bucatele de rahat. Repetam operatiunea pana terminam compozitia(cam trei straturi).
Dam la cuptor la 180C timp de 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Pofta buna!

PS: Cine face mofturi la acest desert?



Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu