marți, 27 martie 2018

Biscuiti 3-2-1

Gust delicat de unt, parfum de caise, aroma de vanilie si multe zambete!

Ingrediente:
• 300 g faina
• 200 g unt
• 100 g zahar pudra Dr.Oetker
• 1 ou
• 1 praf de sare
• esenta de vanilie Dr. Oetker
• gem de caise sau de zmeura
Mod de preparare:
Bateti untul cu zaharul, sarea si esenta de vanilie. Adaugati oul si incorporati faina.
Obtineti un aluat fin, moale, cremos.
Chiar daca va face impresia ca ii mai trebuie faina, rezistati tentatiei: nu mai adaugati faina!
Puneti aluatul intr-o folie alimentara sau de aluminiu si lasati-l la frigider pentru 30-40 de minute, sa se intareasca putin. Puteti sa-l preparati si a doua zi.
Presarati faina pe blatul de lucru, luati o bucata din compozitia de aluat si restul puneti la loc la frigider.
Pudrati si sucitorul cu putina faina apoi intindeti aluatul intr-o foaie de 3-4 mm. Miscati usor foaia si mai pudrati cu putina faina daca este necesar. Decupati cu o forma de prajituri.
Biscuitii pot ramane asa simpli in forme rotunde, sau pot fi decupati cu o forma speciala.
Daca ii decupati trebuie sa fiti atente sa faceti acelasi numar de biscuiti intregi si biscuiti decupati.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza biscuitii si se coc la 180C (cuptor preincalzit) timp de 7-8 min.
Sunt gata cand se rumenesc foarte putin pe margine.
Scoateti biscuitii, lasati-i la racit apoi ii lipiti cu gem.
Pe biscuitele intreg puneti gemul preferat, apoi il suprapuneti pe cel decupat.
Pentru un plus de savoare puteti sa pudrati biscuitii cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sfaturi:
Untul sa fie gras (min. 80%) si sa fie moale, scos din frigider cu macar 1-2 ore inainte.
Folositi zahar pudra.
Faina sa fie cernuta.
Daca aluatul se inmoaie prea tare in timp ce il lucrati, il puneti din nou la frigider pentru cateva minute. Nu adaugati faina. Excesul de faina ii va intari si nu vor mai avea o textura fina la sfarsit. Daca nu aveti forma de prajituri, folositi 2 pahare, unul mai mare pentru a decupa biscuitii si altul mai mic pentru a decupa mijlocul
La cuptorul pe gaz cand preincalziti cuptorul lasati usa usor intredeschisa.
PS:  Am scris reteta, cu mult drag, pentru toate doamnele care au degustat apoi s-au intors la standul Dr. Oetker si au cerut detalii despre biscuitii 3-2-1 si despre tarta grilaj. Zilele urmatoare o sa postez si tarta.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu