Sfecla este leguma care cu siguranta are cu ce se lauda. Specialistii spun ca este un aliment minune si merita sa faca parte din viata noastra. Bucurati-va de beneficiile ei!
Ingrediente: cantitatile sunt orientative
• 2 kg sfecla rosie
• 2-3 buc radacina de hrean(aprox. 60 g)
• 3 linguri ulei de floarea soarelui
• 3 linguri de otet
• 3 linguri de zahar
• piper
• sare
Mod de preparare:
Spalam bine sfecla sub jetul de apa, o stergem si apoi o invelim in folie de aluminiu si o dam la cuptor.
O putem lasa direct pe gratar sau o punem intr-o tava. Se lasa la cuptor 2-3 ore in functie de marimea sfeclei. Le intoarcem din cand in cand. Incearcam sfecla, daca patrunde usor furculita, atunci e gata.
Pentru a se coace in acelasi timp, alegem sfecle mici de dimensiuni asemanatoare. E bine sa aiba culoarea cat mai inchisa.
Dupa ce s-a copt sfecla o lasam la racit apoi o curatam. Folosim manusi de unica folosinta ca sa nu ne facem degetele purpurii.
Sfecla o dam pe razatoarea mare sau medie.
Adaugam peste sfecla radacinile de hrean date pe razatoarea mica, ulei de floarea soarelui, zahar si otet.
Le adaugam pe rand si tot gustam.
Incercam sa realizam un echilibru intre aceste ingrediente. Sa fie pe gustul nostru.
Amestecam bine si asezonam cu sare si piper.
Salata poate fi servita imediat sau pusa la pastrare in borcane la frigider.
Pofta buna!
PS: Puteti inlocui zaharul cu miere de albine.
PPS: Aceasta salata poate sta cu cinste alaturi de o friptura
delicioasa!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu