Masline, sunca si rozmarin, toate adunate intr-o paine. Te
poti juca cu aromele preferate: usturoi, masline, capere, ansoa, parmesan,
oregano, cascaval afumat, piper, cimbru. Orice combinatie este permisa.
Ingrediente:
• 500 g faina alba (550 sau 650 - pentru ca are mai mult gluten)
• 20 g drojdie proaspata
• 1 lingurita zahar
• 300 ml apa calduta
• 5-7 linguri de ulei de masline
• sare
• 1 pumn de masline fara samburi, maruntite
• 1 lingura rozmarin proaspat tocat
• sunca, bacon
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un vas sau in bolul robotului.
Faceti o adancitura in care se puneti 20 g de drojdie, 1lingurita de zahar si 2-3 linguri de apa calduta. Lasati aproximativ 10 minute sa se activeze drojdia si sa o treziti la viata.
Adaugati 4-5 linguri de ulei de masline, o lingurita de sare de mare, o lingurita de rozmarin maruntit, o mana buna de masline maruntite.
Turnati treptat 300 ml de apa calduta si framantati 10-15 minute la mana pana obtineti un aluat omogen si elastic.
La robot timpul necesar este de max 5 min, la treapta 1 de viteza.
Lasati aluatul sa dospeasca, la loc caldut timp de cel putin o ora.
Modelati aluatul sub forma unui snur lung pe care il invartiti in tava, lasand loc suficient sa puneti feliile de sunca si bacon si sa mai si creasca putin.
Il acoperiti si il mai lasati pentru 15-20 de minute sa creasca.
Ungeti painea cu ulei de masline, presarati sare grunjoasa si rozmarin tocat.
Preincalziti cuptorul si coaceti paine timp de 25-30 de minute. Nu se rumeneste decat foarte putin.
O scoateti din cuptor stropiti cu 1-2 linguri de ulei de masline si o lasati 10 minute sa se racoreasca. Taiati-o felii groase si serviti-o alaturi de un vin.
Este minunata cat este fierbinte!
Pofta buna!
Multumesc Kenwood Romania! Multumesc BUZZStore! #buzzKenwoodTitanium
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu