marți, 30 iulie 2024

Înghețată de mure și zmeură

O rețetă care nu necesită mult efort și care ne răcorește în zilele toride de vară. Gustoasă, aromată, răcoritoare, parfumată și cremoasă. Un desert pentru toți. 

Ingrediente: 
• 250 g zmeură; 
• 250 g mure ; 
• 380 g lapte condensat(o cutie); 
•700 g smântână pentru frișcă 32% grăsime; 
• 4 linguri de zahăr pudră.
Mod de preparare: 
Punem zmeura și o lingură de zahăr pudră într-un blender. Mixam până ce ingredientele se transformă într-un piure. Strecurăm compoziția prin sită, ca să înlăturăm semințele. Păstram câteva fructe întregi pe care le vom adăuga la sfârșit în compoziție. 
Procedăm la fel și cu murea. Mixăm fructele cu o lingură de zahăr pudră într-un blender până ce ingredientele se transformă într-un piure. Strecurăm compoziția prin sită și înlăturăm semințele. 
Batem smântâna până obținem frișcă. Respectăm regulile de bază: smântână cu conținut ridicat de grăsime, vasul și paletele să fie reci, mixăm 4-5 min. Adăugăm cele două linguri de zahăr pudră la sfârșit. Tot acum punem și laptele condensat și omogenizăm. 
Împărțim compoziția în două părți aproximativ egale. Într-una punem piureul de zmeură și în cealaltă piureul de mure. Nu uităm să adăugam fructele păstrate pentru final. Acestea vor da o textură deosebită desertului.
Transferăm compoziția într-un vas și o lăsăm la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte. Nu e necesar să amestecați la fiecare oră. Cam asta e tot. 
Eu am folosit o mașină de înghețată marca Gorenje, un ajutor minunat în bucătărie. O recomand tuturor! Mai multe detalii despre mașina de înghețată găsiți aici.
Cu 15-20 de minute înainte de servire, scoateți înghețata de la frigider, o decorați cu sirop, cu fructe sau ciocolată.
Poftă bună!
PS: Dacă doriți să montați înghețata în straturi, turnați o parte din compoziție și o dați la congelator până devine fermă și apoi continuați cu restul compoziției. Cât timp o parte se congelează, cealaltă parte o țineți la frigider.
PPS: Aici găsiți și înghețata de cirese amare (click pe denumire)
Să aveți un weekend răcoros și plin de zâmbete!
Dacă ți-a plăcut această retetă, urmărește Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu