Multumesc Bucataresele vesele! V-am spus de multe ori ca va iubesc, da?
Ingrediente:
• 400 g paste fainoase
• 600 g branza de vaci
• 3 oua
• 50 g unt
• 200 ml smantana 32% grasime
• 200 g zahar
• 100 g stafide
• 1 lamaie
• 1 portocala
• esenta de vanilie
• 50 g migdale pentru ornat
• sare
• putin rom pentru hidratat stafidele
Mod de preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, intr-o oala incapatoare si respectam instructiunile de pe ambalaj. Le fierbem al dente pentru ca se mai gatesc si la cuptor.
Mixam ouale intregi cu zaharul pana obtinem o crema spumoasa.
Adaugam coaja rasa de lamaie, portocala, smantana si un praf de sare. Amestecam si adaugam branza de vaci, apoi stafidele hidratate in prealabil in putin rom.
Scurgem pastele fara sa le clatim si adaugam in compozitia de branza.
Tapetam un vas termorezistent cu unt, turnam compozitia de paste cu branza. Daca a mai ramas putin unt il punem la suprafata si presaram fulgi de migdale.
Dam vasul la cuptor pentru 25-30 de minute la 180.
Spor la gatit si pofta buna!
Rapid, gustos si cu minim de efort!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu