Ingrediente:
• 500 g inner file de pui (fasiile interne ale pieptului de pui) Agricola
• 250 g paste fainoase scurte Arnos
• 1 portocala
• 1 ardei iute rosu, jumatate pentru marinat/jumatate pentru ornat
• 100 g salata verde (am folosit valeriana)
• 3 fire de ceapa verde
• cateva fire de marar sau cimbru verde, dupa preferinta
• 1 bucata de ghimbir proaspat curatat si tocat, cam 2cm
• 2 catei de usturoi
• 2 linguri sos de soia
• 1 lingura de miere
• ulei vegetal
• sare
• piper rosu, maruntit
Mod de preparare:
Puneti ghimbirul, sosul de soia, usturoiul, jumatate de ardei iute maruntit si mierea intr-un castron de portelan, nu prea adanc si amestecati. Adaugati bucatile de pui si agitati putin castronul astfel incat carnea sa fie imbracata in sos. Lasati sa se marineze timp de 2 ore.
Frigeti puiul marinat in cratita cu putin ulei vegetal, timp de 15-20 de minute, pe ambele parti in mod egal, pana s-a patruns si sa rumenit. Daca nu sunteti sigur ca este facuta, adaugati o cana de apa si fierbeti pana scade.
Intre timp, fierbeti pastele fainoase in apa clocotita, usor sarata, respectand indicatiile de pe ambalaj.
Puneti ceapa verde si ardeiul iute tocate marunt, impreuna cu pastele fainoase fierbinti si segmentele de portocala si amestecati bine. Asezonati cu piper rosu maruntit. Adaugati carnea de pui si asezati pe un platou.
In momentul servirii adaugati frunzele de valeriana, creson sau salata verde.
Pofta buna!
PS: Puteti prepara marinada dimineata inainte de a pleca la serviciu. Lasati puiul la marinat in frigider pana va intoarceti. Pentru cina nu va trebui decat sa gatiti carnea de pui si sa o amestecati cu celelalte ingrediente.
PPS: Puteti prepara puiul si pe gratar.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK