luni, 29 decembrie 2014
Rosii umplute
Se pregatesc foarte repede, sunt gustoase si umpluturile pot fi diverse.
Ingrediente:
• 5-6 rosii mari
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 cepe
• 2-3 catei de usturoi
• 1 conserva de ciuperci Bonduelle
• 1 leg de verdeata (patrunjel, busuioc)
• 1 felie de paine
• 150 g cascaval
• 100 g kaiser
• sare
• piper
Mod de preparare:
Spalati rosiile si taiati-le cate un capac la partea dinspre codita. Scoateti miezul rosiilor, apoi presarati in interior putina sare si lasati-le sa se scurga cu gura in jos.
Curatati ceapa si usturoiul. Taiati ciupercile felioare ( puteti folosi ciuperci gata feliate). Intr-o tigaie puneti cele doua linguri de ulei si caliti putin ceapa si usturoiul apoi adaugati ciupercile. Le caliti putin si asezonati cu sare si piper.
Lasati sa se raceasca legumele apoi adaugati kaiserul taiat marunt, verdeata tocata, miezul de paine faramitat si 100 g cascaval ras.
Umpleti rosiile cu acest amestec si asezati-le deasupra capacelele. Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezati rosiile si le dati la cuptor pentru 15-20 min la foc mediu. Serviti rosiile calde, presarate cu restul de cascaval ras.
Pofta buna!
Ce superb arata, cred ca-s delicioase! Musai o sa le incerc si eu!!
RăspundețiȘtergereMary dispar repede din farfurie. Ca sa fie mai aratoase am folosit tijele de la patrunjel si putin cascaval. Se poate si fara dar era pacat sa nu le folosesc.
Ștergerewow ce bunatate multumim Liliana
RăspundețiȘtergereMultumim ! Ciupercile imi fac cu ochiul ! Foarte apetisant si delicios rezultatul - preparatul.
RăspundețiȘtergere