luni, 27 iunie 2016
Ciulama de hribi
Asta-i Moldova! „Pe sub munte, de la Piatra Neamt pana in Suceava, tocanita de hribi e ca piatra kilometrica: fie iarna fie vara, ea e acolo, la post, langa mamaliguta care nici ea nu se opreste din aburit. “ Radu Anton Roman - Povestile bucatariei romanesti
Ingrediente:
• 1 kg de hribi proaspeti
• 150 g unt
• 2 cepe potrivite
• 1 cana de smantana
• 1 lingura de faina
• marar
• sare
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine si se toaca (felii, cuburi, sau bucati potrivit de mari).
Ceapa se toaca si ea. Se pun impreuna la calit in unt.
Cand ciupercile si-au lasat apa, se adauga verdeata tocata, putina sare si un pahar cu apa.
Se acopera, se lasa sa fiarba si apoi sa scada cat se poate.
Faina se desface cu o lingura de apa sau direct in smantana si se pune peste tocanita. Se mai lasa un clocot, doua si apoi se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta calda!
Pofta buna!
PS: In zona Moldovei, hribul este foarte apreciat si valorificat in bucataria locala. Supa crema de hribi, ciulamaua cu smantana si mamaliguta, bors taranesc cu hribi, sarmalute, hribi la ceaun, chiftele, hribi pane, rulada si zacusca de hribi sunt doar cateva bunatati care ne dezmiarda gusturile.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
chiar o idee minunata si asa nu stiam ce sa fac azi de mancare
RăspundețiȘtergere