sâmbătă, 4 aprilie 2015
Cruditati cu sardine
Ce sa faci cu o conserva mica de sardine? Sa fie usor, repede si bun. Incercam o salata?
Ingrediente:
• 2 mere
• 2 cutii de sardine in ulei picant
• 200 g cascaval
• 150 g telina
• 150 g castraveciori murati
• 150 ml iaurt
• sare
• piper alb
• lamaie
• marar
• 1 leg de ridichi
Mod de preparare:
Sardinele, scurse de ulei, se pun intr-un castron. Merele se curata de seminte, se taie cubulete mici impreuna cu cascavalul si se pun peste sardine. Se adauga telina, castraveciorii murati si ridichile taiate felii subtiri. Se amesteca toate ingredientele. Se aduga zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust. La final, se aduga iaurtul, marar si felii de lamaie.
Se serveste cu felii de paine usor prajite.
Pofta buna!
PS: “De Florii se mananca peste. Se spune ca tot ce se gateste din peste in aceasta zi are puteri tamaduitoare. De aceea, cine mananca peste in Duminica Floriilor se va lecui de orice boala.”
Sursa: Obiceiuri de Paste
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu