marți, 3 martie 2015
Saratele cu branza
Simplu, delicios si sarat. O gustare perfecta alaturi de prieteni si un vin bun. Practic, nimeni nu refuza saratelele.
Ingrediente:
• 125 g margarina
• 125 g untura curata de porc (daca nu avem se poate folosi la fel de bine margarina)
• 250 g branza sarata data pe razatoarea mica
• 1 ou
• 1 lingura de smantana
• drojdie cat o nuca
• faina cat cere aluatul
• 1 lingurita de zahar
• sare
• 1/2 lingurita de bicarbonat
Pentru ornat:
• seminte de toate felurile: mac, susan, chimen
• 1 ou pt uns
Mod de preparare:
Se framanta un aluat potrivit de tare, amestecand toate ingredientele.Daca branza este foarte sarata nu mai adugam sare. Se lasa la crescut cca. 30 de minute apoi se intind foi din aluat si se fac saratelele. Pot fi taiate fasii lungi cu rotita zimtata sau sub forma de covrigei.
Se aseaza in tava pe hartie de copt, se ung cu ou batut se presara cu semintele dorite, cu mac, susan sau chimen si se dau la cuptor.
Se tin pana se rumenesc usor pe deasupra.
Pofta buna!
PS: Sunt foarte gustoase si de obicei fac doua portii. Altfel nu se poate!
PPS: Saratelele se pot pastra cateva zile intr-un ambalaj ermetic.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Cand vad asa bunatati si stiu ca tocmai azi am inceput dieta, imi vine sa plang :((
RăspundețiȘtergereTrebuie sa rezist!
sunt preferatele mele!
RăspundețiȘtergere