sâmbătă, 24 ianuarie 2015
Supa vieneza de carfofi
Aceasta supa cremoasa este ideala pentru un pranz substantial.
Ingrediente:
• 1 kg de cartofi
• 1 fir mare de praz
• 3 morcovi potriviti
• 100 g telina
• 2 cepe potrivite
• 100 g unt
• 250 g ciuperci (de orice fel)
• 125 g smantana
• 1.5 l supa de legume
• patrunjel
• tarhon
• piper
• sare
Mod de preparere:
Spalati si curatati legumele apoi taiati-le in cubulete. Intr-o oala, caliti ceapa in 50 g unt, apoi adaugati 750 g cartofi (trei sferturi din intreaga cantitate) si toate legumele, mai putin ciupercile. Turnati 1.5 l de supa si fierbeti pana cand legumele sunt bine fierte. Dupa ce totul a fiert, indepartati oala de pe foc.
Mixati compozitia si apoi o treceti printr-o sita fina. Fierbeti restul cartofilor (250g) in putin apa cu sare. Puneti intr-o craticioara 50 g unt si unditi ciupercile apoi adagatile la supa- crema impreuna cu cartofii fierti. Adaugati smantana si mai tineti pe foc 1 min.Condimentati cu sare si piper praspat macinat dupa gust.
Serviti supa fierbinte si presarati patrunjel sau tarhon deasupra.
Pofta buna!
PS: sursa “Carte regala de bucate”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu