miercuri, 1 august 2018

Tarta Grilaj Dr. Oetker

Aceasta este reteta de tarta prezentata in cadrul Show-lui Culinar Dr. Oetker “Imparte ceva bun! Bucura-i pe cei dragi si vei fi rasplatit!”

Ingrediente:
Pentru aluat:
• 250 g faina
• 1 praf de sare
• 125 g unt cu continut ridicat de grasime
• 50 g zahar pudra
• 1 ou
• 1 plic Zahar vanilat Dr. Oetker
• 2 lingurite Esenta de lamaie Dr Oetker 
• 50 ml apa rece(numai daca este necesar pentru omogenizarea aluatului)
Pentru umplutura:
• 2 conserve compot de caise(240g)
• 250 ml lapte
• 1 plic Crema pentru tarte Dr. Oetker (indicatiile de preparare sunt pe plic)
Mod de preparare:
Se cerne faina, se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul pudra.
 Adaugam untul rece, taiat cubulete, zaharul zanilat, esenta de lamaie si amestecam cu degetele pana obtinem un aluat asemanator cu un pesmet.
Punem oul si cate putin apa rece pana obtinem consistenta dorita.
La apa se poate renunta daca oul a fost suficient de mare si va place cum s-a omogenizat aluatul. Punem aluatul pentru 20-30 de minute la rece.
Se intareste untul si se lucreaza mai bine. Se intinde aluatul. Daca nu aveti suficienta experienta intindeti aluatul intre doua foi de copt.
Desenati cu un pix forma tavii, apoi intoarceti foaia sa nu aveti gust de pix, puneti aluatul, acoperiti cu alta foaie si intindeti cu un sucitor cu miscari usoare, stanga-dreapta, sus-jos, pana depasiti usor forma tavii(desenata).
Se aseaza foaia de tarta, se indeparteaza foaia de deasupra apoi se muleaza aluatul pe tava.
Indepartati surplusul de aluat, il adunam intr-o bila si il pastram la frigider.
O sa-l folosim pentru grilaj/ decor.
Peste tarta asezam iar o foaie de copt, punem jumatate de punga de orez si coacem tarta pentru 15 min, la 180.
Puteti folosi alta greutate: bilute de ceramica, boabe de fasole sau mazare.
Se scurg fructele din compot, apoi se taie in bucati potrivit de mari.
Se amesteca cu ajutorul unui mixer 250 ml lapte rece si continutul uni plic de Crema pentru tarte Dr. Oetker timp de 2-3 minute.
Se adauga fructele la compozitia de crema.
Scoatem tarta, punem crema, adaugam grilajul sau decoratiunile facute din aluatul ramas si continuam coacerea aproximativ 45-50 min la 180 (depinde de cuptor).
Daca doriti puteti unge grilajul cu ou batut sau cu un penson inmuiat in apa si apoi presarati zahar pudra. Se rumeneste mai frumos.
Se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza cu fructe de sezon sau se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
PS:  Imi cer scuze pentru intarzierea cu care am postat reteta. Au fost mai multe doamne care au cerut-o. Spor la bucatarit, scumpelor!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK