Irezistibil in orice ocazie, acest cheesecake poate fi o alternativa rapida si usoara pentru pasca cu branza.
Pentru blatul de biscuiti :
• 75 g unt, topit
• 225 g biscuiti digestivi, zdrobiti
Pentru umplutura :
• 450 g branza de vaci
• 225 g smantana
• 150 g zahar tos
• 4 oua de marime mijlocie, separate
• 40g faina
• 1 lamaie, coaja rasa si sucul
• 75 g stafide, puse in apa calduta cu rom la imbibat si apoi scurse
• zahar pudra pentru presarat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Ungeti si tapetati o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 23 cm si fundul detasabil.
Pentru blatul de biscuiti : amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti. Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela. Raciti la frigider.
Pentru umplutura : puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, coaja si sucul de lamaie. Mixati cu un mixer, la viteza redusa, pana se omogenizeaza.
Bateti albusurile pana se intaresc usor,apoi incorporati-le in amestecul cu branza.
Incorporati stafidele. Turnati amestecul cu branza deasupra blatului de biscuiti.
Asezati pe o tava intinsa de copt si coaceti timp de 1 ora.
Opriti cuptorul. Lasati cheesecake-ul sa stea in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 1 ora, pana se intareste.
Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Raciti la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
joi, 31 martie 2016
joi, 24 martie 2016
Masline umplute cu blue cheese
Rafinate, pline de savoare, maslinele umplute te indeamna sa le imparti cu prietenii.
Ingrediente: (cantitatile sunt orientative)
• 200 g masline verzi, fara samburi
• 80-100 g blue cheese
• 2 oua
• pesmet
• faina
• fulgi de chilli
• 2-3 linguri de parmezan
• ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Taiem maslinele in spirala ca in imaginea alaturata.
Maruntim branza, facem niste chiftelute mici pe care le invelim in masline.
Procedam ca la snitel: le dam prin faina, prin ou, prin pesmet in care am adaugat cativa fulgi de chilli si 2-3 linguri de parmezan, apoi le mai dam o data prin ou si prin pesmet.
O sa obtinem o crusta frumoasa si crocanta.
Intr-o cratita punem cam 3-4 cm de ulei, il incingem si apoi prajim maslinele timp de 3-4 minute, pana capata o culoare aurie, frumoasa. Nu punem multe masline o data.
Dupa ce le prajim le lasam putin la scurs pe un servetel de hartie sa indepartam excesul de ulei, apoi le putem servi.
Pofta buna!
PS: cautati masline nu prea sarate si mai mari, sa le puteti umple usor
PPS: ca umplutura puteti folosi orice crema de branza, pasta de carne sau de peste.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
marți, 22 martie 2016
Salata cu branza
Ce poate fi mai bun pentru inceperea unei mese decat o salata aromata, colorata si deosebit de gustoasa?
Ingrediente:
• 200 g sunca de curcan
• 100 g branza cu mucegai
• 100 g cascaval
• 1 ardei capia rosu
• 2 portocale
• frunze de salata
• 1 lingura de ulei de masline
• zeama de lamaie
• sare
• piper rosu zdrobit
Mod de preparare:
Spalam frunzele de salata, le uscam si le asezam intr-un vas in care dorim sa facem salata. Amestecam cascavalul taiat cuburi, sunca de curcan taiata suvite subtiri, cu ardeiul capia si cu bucati de branza cu mucegai.
Portocala o taiem felii dupa ce am indepartat coaja si pielita alba.
Separat, facem dressingul din sucul de la o jumatate de portocala, o lingura de ulei de masline, sare si cativa stropi de zeama de lamaie.
Asezonam salata si presaram deasupra cateva boabe de piper rosu zdrobit.
Pofta buna!
PS: o salata usoara si ispititoare
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
luni, 14 martie 2016
Bors de sfecla rosie
In Moldova, nu exista post fara bors de sfecla rosie. Se prepara usor, este un excelent stimulent digestiv si hepatic si este foarte ieftin!
Ingrediente:
• 4-5 sfecle rosii mici
• 2 cartofi
• 1 ceapa
• 1 morcov
• 1 radacina de patrunjel
• 1 pastarnac
• 1 litru de bors de putina
• sare
• 1 legatura de verdeata(patrunjel, leustean)
Mod de preparare:
Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoare, prin ochiurile mari. Taiem marunt restul legumelor: ceapa, morcovul si albitura.
Punem sfecla la fiert in apa rece (aprox.2 litri). Indepartam spuma daca este cazul si pe la jumatatea fierberii adaugam restul zarzavatului.
Borsul de putina il infierbantam separat sa-si lase aromele. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam cartofii curatati si taiati subtiri sau cuburi si ii fierbem vreo 20 -25 de minute.
Adaugam borsul, potrivim de sare si mai lasam cateva clocote sa fiarba impreuna, apoi adaugam verdeata tocata si luam oala de pe foc.
Pofta buna!
PS: Daca doriti o culoare frumoasa, rosie, se opreste o sfecla cruda ( feliata sau rasa) peste care se toarna apa clocotita (aprox. 200-250 ml). Se lasa pana cand apa s-a inrosit bine si se adauga aceasta apa in ciorba. Nu se fierbe.
PPS: Daca nu doriti o mancare de post, puteti sa dregeti borsul cu galbenus si smantana inainte de a servi.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
Ingrediente:
• 4-5 sfecle rosii mici
• 2 cartofi
• 1 ceapa
• 1 morcov
• 1 radacina de patrunjel
• 1 pastarnac
• 1 litru de bors de putina
• sare
• 1 legatura de verdeata(patrunjel, leustean)
Mod de preparare:
Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoare, prin ochiurile mari. Taiem marunt restul legumelor: ceapa, morcovul si albitura.
Punem sfecla la fiert in apa rece (aprox.2 litri). Indepartam spuma daca este cazul si pe la jumatatea fierberii adaugam restul zarzavatului.
Borsul de putina il infierbantam separat sa-si lase aromele. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam cartofii curatati si taiati subtiri sau cuburi si ii fierbem vreo 20 -25 de minute.
Adaugam borsul, potrivim de sare si mai lasam cateva clocote sa fiarba impreuna, apoi adaugam verdeata tocata si luam oala de pe foc.
Pofta buna!
PS: Daca doriti o culoare frumoasa, rosie, se opreste o sfecla cruda ( feliata sau rasa) peste care se toarna apa clocotita (aprox. 200-250 ml). Se lasa pana cand apa s-a inrosit bine si se adauga aceasta apa in ciorba. Nu se fierbe.
PPS: Daca nu doriti o mancare de post, puteti sa dregeti borsul cu galbenus si smantana inainte de a servi.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK
marți, 1 martie 2016
1 Martie 2016
La multi ani de 1 Martie!
Cu ganduri alese pentru toti cititorii acestei pagini.
Liliana Fedeles