duminică, 24 iunie 2018

Vara, soare, inghetata cu fructe...si povesti minunate

O feerie de gusturi, culori si arome care te vor face sa zambesti. Simplu de facut si rece-rece, adica alegerea perfecta pentru o zi torida.

Ingrediente:
• 500 ml smantana 30 % grasime
• 2 linguri de zahar pudra, pentru frisca
• 250 ml lapte condensat
• 1 kg de fructe de vara: cirese amare, cirese dulci, zmeura, capsuni, visine, afine, coacaze (500 g in interior si 500 g pentru décor)
• sirop de fructe
Mod de preparare:
Batem smantana pana obtinem frisca. Respectam regulile de baza: smantana cu continut ridicat de grasime, vasul si paletele sa fie reci, mixam 4-5 min. Am scris si aici cateva lucruri despre frisca. Adaugam cele doua linguri de zahar pudra la sfarsit.
Amestecam cu laptele condensat si gata inghetata.

Adaugam fructe dupa bunul plac si o punem la congelator pentru aproximativ 6 ore sau de pe o zi pe alta.
Alternam straturile de fructe si sirop cu baza pentru inghetata pana terminam compozitia.
Eu am folosit o forma de tort de 20 cm, cu marginile detasabile.
Il decorati dupa preferinta.
Asta e tot!
Pofta buna!
PS: La aceasta baza pentru inghetata puteti adauga fulgi de ciocolata, cacao, fructe uscate si chiar dulceata.
 PPS: Savuram desertul si facem planuri de vacanta!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu