joi, 1 martie 2018

Shakshuka

Daca vrei sa incepi ziua cu un rasfat de arome, iti recomand Shakshuka. O specialitate a bucatariei nord-africane care acum se consuma in tot Orientul Mijlociu, in special in Israel, unde este una din mancarurile nationale.

Ingrediente:
• 1 ceapa rosie mare
• 1 conserva de rosii cuburi Sun Food-conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservant
• 2-4 oua
• 2-3 linguri de parmezan ras
• 3 linguri ulei de masline
• 1 foaie de dafin
• ¼ lingurita chimion pudra
• ½ lingurita paprika afumata
• 1 varf de lingurita piper cayenne
• 2 catei de usturoi decojiti, tocati
• 1 lingurita de zahar
• sare dupa gust (daca adaugati parmezan nu mai puneti sare)

Mod de preparare:
Incalziti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie de fonta. Puneti ceapa la undit pana straluceste si devine aurie, aproximativ 10 minute. Adaugati usturoiul pisat, rosiile maruntite si apoi condimentele dorite.
Lasati sa fiarba acoperit cca. 10 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Amestecati din cand in cand. Gustati si adaugati condimentele dupa preferintele dvs.
Cand sosul s-a ingrosat faceti cu o lingura de lemn cate un cuib pentru fiecare ou pe care il spargeti in tigaie peste sosul de rosii. Acoperiti tigaia si lasati totul la foc mic inca 5 minute. Vrem galbenusuri moi si cremoase si albusul bine facut.
Verificati daca este gata. Luati cratita de pe foc si adaugati parmezanul ras sau o mana de patrunjel proaspat.
Pofta buna!
PS: Este un fel de mancare sanatoasa, delicioasa, usor de facut si economica. O puteti servi la micul dejun, la pranz sau cina. Se serveste direct din tigaie.
PPS: Bucurati-va de ea pe tot parcursul anului. Folositi-va imaginatia si adaugati ce va place: ardei gras rosu, spanac, vanata, dovlecel, branza feta, ierburile si condimentele preferate.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu