miercuri, 17 mai 2017

Pui, orez, ananas si ulei de cocos

Uleiul de cocos a cunoscut in ultimul timp o crestere a  popularitatii  chiar si in Romania, tara unde domneste uleiul de floarea soarelui. Gasim numeroase articole care ne spun despre calitatile si beneficiile pentru sanatate ale acestui ulei minunat. 
Am vazut provocarea #retetameacucocos lansata de Vegis  si m-am hotarat sa particip. Am primit pentru testare un borcanel de ulei de cocos Bio Niavis.
Ce sa fac cu el? Il pun in cafea sau pe paine? Il folosesc la prajituri sau la o mancare cu aroma de vacanta exotica, cum ar fi curry thailandez? Pentru ca este prima data cand folosesc acest produs nu pot decat sa experimentez.

Specialistii spun ca uleiul de cocos este o optiune sanatoasa pentru gatit si ca il putem folosi aproape in orice reteta dorim, fiind o alegere buna si pentru prajit datorita punctului ridicat de fum. Altii spun ca uleiul de cocos este superalimentul secolului XXI si ca trebuie sa profitam din plin de el.

La temperatura camerei, uleiul de cocos este in forma solida si de culoare alba, la fel ca untul. Daca il tinem aproape de o sursa de caldura, devine moale si apoi se lichefiaza.

Am ales sa fac o reteta simpla, care sa ma ajute sa descopar savoarea uleiului de cocos. Sa vedem ce a iesit!

Pui, orez, ananas si ulei de cocos

Ingrediente:
• 4 lingurite ulei de cocos Niavis
• aprox. 600 g piept pui dezosat, fara piele
• 1 ananas mic (1 kg)
• 3 catei de usturoi
• 1 ardei iute
• 1 lingurita ghimbir ras
• 2 buc ceapa alba
• 200 ml vin alb, sec
• 200 g orez cu bob lung, Basmati
• sare
• piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui in cubulete mici.
Condimentati-le cu sare si piper, dupa gust, si prajiti-le in ulei de cocos, timp de 7-10 minute pana cand se rumenesc.
Scoateti cubuletele de pui intr-un castron pe hartie, care sa traga uleiul in surplus.
Curatati ananasul si taiati-l felii.
Scoateti mijlocul, taiati-l in bucati mici si apoi il tineti putin la scurs.
Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Curatati ardeiul iute de seminte si toacati-l marunt alaturi de usturoi si ceapa. In cratita unde ati rumenit carnea de pui, in uleiul ramas, caliti-le timp de 5-6 minute, apoi turnati vinul alb.

Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute. Adaugati orezul fiert, ananasul taiat cubulete, carnea de pui si ghimbirul ras.
Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 4-5 minute.
Asta e tot!
Pofta buna!
Am obtinut texturi si arome diferite care se combina si se completeaza intr-un fel care te surprinde placut.
Cum o masa nu se termina fara un desert usor, va invit sa-l savuram impreuna. Pere si arome tropicale

Aceasta experienta culinara este inceputul unei prietenii minunate!
Recomand tuturor uleiul de cocos Niavis ! Bucurati-va de un produs 100% natural, care are grija de sanatatea dumneavoastra.
Il puteti achizitiona de aici: Vegis natura la tine acasa

8 comentarii:

  1. O reteta foarte interesanta , prezentarea foarte frumoasa :) ingrediente naturale si sanatoase ,merita incercat !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anita! Nu are cum sa nu te cucereasca uleiul de cocos. Este foarte bun!

      Ștergere
  2. Ce bine arata! Cred ca a fost delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi ne-am "imprietenit" deja cu uleiul de cocos. Are un loc de cinste in bucatarie.
      Tu ce o sa pregatesti? Asteptam...

      Ștergere
  3. imi place ananasul cu carnea de pui, iar ce ai pregatit tu este deosebit

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata extraordinar retetele tale, mi-e ca o sa mananc monitorul la cata pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prezentarea wau gustul nu incape indoiala ca este la fel sincer acest gen de reteta nu am facut dar nici nu am gustat merita testata .

    RăspundețiȘtergere