miercuri, 17 mai 2017

Pere si arome tropicale

Uleiul de cocos Niavis confera preparatelor o aroma tropicala distincta si te duce cu gandul la amiezile toride sau la briza mult asteptatelor seri de vacanta.

Ingrediente:
• 5-6 pere
• 2 linguri de ulei de cocos bio Niavis
• 2 linguri miere de albine
• sucul de la o portocala
• 1 lingura lichior de portocale, optional
 pentru crema de branza:
• coaja rasa de la o portocala
• 225 g branza mascarpone
• 2 linguri de zahar pudra
• 2 linguri de suc de portocale

Mod de preparare:
Incalziţi cuptorul la 200 C. Folositi o tava sau un vas termorezistent, cu hartie de copt. Puneti mierea de albine si uleiul de cocos intr-o cratita sa se topesca.
Taiati perele si scoateti miezul. Asezati jumatatile de pere cu fata in jos in tava pregatita.
Stropiti perele cu miere si ulei de cocos si puneti-le la cuptor pentru 25 de minute. Rotiti perele si stropiti cu miere si  ulei de cocos.
Dati-le la cuptor pentru inca 15 de minute pana cand perele devin moi si pulpa translucida. Timpul cat stau la cuptor depinde si de soiul de pere folosit.
Intre timp prepatim crema din toate ingredientele, batand cu mixerul, pana obtinem un amestec omogen. O tinem la frigider.

Amestecul de ulei de cocos si miere care a ramas in tigaie il punem pe foc. Adaugam sucul de la o portocala si o lingura de lichior de portocale. Il tinem pana se leaga si devine siropos, cam 5 minute.
Scoatem perele, le asezam pe farfurie.
Le umplem cu crema de branza si turnam putin sirop.
Mai simplu si mai bun nu stiu daca se poate...
Pofta buna!
PS: Pofticiosii primesc portii mai mult decat generoase…

Va invit sa descoperiti gustul bogat si fin al uleiului de cocos. Il gasiti aici:  Vegis natura la tine acasa
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

3 comentarii:

  1. de ce ma chinui cu un asa desert? cu siguranta il voi incerca si eu cat mai repede

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca m-ai dus cu gandul la vacanta si nu orice vacanta, ci una usor exotica.

    RăspundețiȘtergere