miercuri, 22 februarie 2017

Ton cu paste

Cand timpul ne preseaza si vrem sa preparam ceva usor pentru cina, salatele cu paste ne scot din impas. Combinam ingredientele dupa placul inimii si dupa imaginatie.

Ingrediente
• 250 g paste scurte (am folosit patratele mari, Arnos)
• 2 conserve de ton (am folosit RIO Mare in suc propriu)
• 1 gogosar murat  in otet
• 100-150 g miez de nuca
• busuioc proaspat
• 100-150 ml smantana
• 100 g masline fara samburi
• ulei de masline extravirgin
• piper
• sare
 Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare, se stecoara si se pun intr-o salatiera.
Se adauga gogosarul taiat felii, pestele scurs, sare, piper dupa gust, miezul de nuca, maslinele si se amesteca usor, ca sa nu se sfarame. Asezati salata pe un platou apoi adaugati frunzele de busuioc.
 Pofta buna!


PS: Se respecta timpul de fierbere recomandat pe ambalaj.


PPS: In momentul servirii, stropiti salata cu putin ulei de masline extravirgin sau adaugati smantana si amestecati.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu