marți, 17 ianuarie 2017

Salata ruseasca “ Vinegret”

O salata de iarna din legume fierte, care nu necesita prea mult efort si prea mult timp pentru preparare. Colorata, gustoasa si sanatoasa!

Ingrediente (cantitatile sunt orientative):
• 4 sfecle rosii medii
• 5-6 cartofi
• 2 morcovi
• 1 ceapa mare
• 2-3 castraveti murati
• 5 linguri de fasole alba fiarta
• 5 linguri de varza murata
• ulei de masline
• sare
• piper

Mod de preparare:
Spalati si fierbeti legumele cu coaja; cartofii si morcovii impreuna, sfecla rosie separat.
Curatati de coaja legumele fierte si apoi taiati-le cubulete medii spre mici.
Taiati marunt ceapa si apoi castravetii murati si adaugati-Ie peste legumele deja taiate.
Puneti fasolea fiarta si varza maruntita.
Asezonati cu ulei de masline si potriviti gustul cu sare si piper proaspat macinat.
Pe masura ce se amesteca ingredientele, salata capata culoarea rosie a sfeclei.
Aceasta salata se serveste simpla sau poate fi o minunata garnitura pentru preparatele din carne.
Pofta buna!
PS: Reteta se modifica in functie de zona geografica sau preferintele familiei. De exemplu: se pune mazare conservata si nu se pune fasole alba. Se pun doar castraveti murati si nu se pune varza. Se pune ceapa verde, mere si verdeata. Totul dupa preferinta. Singurul ingredient care nu trebuie sa lipseasca din salata este sfecla rosie-regina legumelor de peste iarna.
PPS: Numele salatei provine din cuvantul frantuzesc vinaigre(otet), insa termenul a fost asimilat numai in Rusia si in tarile post-sovietice. In Europa, acest fel de mancare se numeste ”salata ruseasca.”
Sursa: Bucataria etniilor din Cernauti
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu