miercuri, 2 noiembrie 2016

Tocana de miel



Tocana, o mancare fara varsta, care scoate la iveala aroma mielului de toamna.
Ingrediente:

• 600g carne macra de miel (pulpa)
• 1 morcov
• 1ceapa
• 1 tulpina de praz
• 4 rosii curatate de pielita
• 2 catei de usturoi
• 2 ramurele de cimbru
• 1lamaie
• 1 pahar de vin alb sec
• 2 pahare supa de legume sau supa din cubul Maggi
• 4 linguri de ulei de masline extravirgin
• sare
• piper negru

Mod de preparare:
Curatati si spalati morcovul si telina, la fel ceapa si usturoiul. Taiati-le apoi cubulete. Spalati bine lamaia si curatatati-i coaja, fara partea alba. Intr-o cratita, incalziti uleiul extravirgin de masline si caliti zarzavatul;
adaugati coaja de lamaie tocata marunt si bucatile de miel.
Rumeniti-le pe toate partile. Sarati si piperati, aromatizati cu o crenguta de cimbru spatat si scurs si amestecati. Dupa cateva minute, turnati vinul si lasati-l sa se evapore la foc iute, apoi micsorati flacara si adaugati rosiile curatate de pielita, pe care le-ati sfaramat in prelabil cu o furculita. Lasati totul pe foc inca o ora adaugand din cand in cand supa de legume calda.
Puneti in castroane tocana de miel inabusit, ornand-o cu frunze de cimbru sau alta verdeata si serviti–o imediat.

Pofta buna!
Maggi
PS: Tocana sau fierberea inabusita este un procedeu culinar cu origini indepartate, obtinand un sos aromatizat si dens.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Un comentariu: