sâmbătă, 15 octombrie 2016

Chec cu dovleac

Toamna are gust, aroma, parfum. Ar fi pacat sa nu gustam din toate bunatatile pe care le ofera.

Ingrediente:
•300 g piure de dovleac
• 2 oua  Agricola
• 200 g zahar
• 200 g faina alba
• 75g nuci tocate
• 60 ml suc de portocale
• 60 ml ulei de masline
• 60 ml ulei de floarea soarelui
• 1 praf de copt
• scortisoara
 • nucsoara
Mod de preparare:
Dovleacul se spala, se taie in bucati si se da la cuptor pana se inmoaie.

Se curata de coaja cu ajutorul unei linguri apoi se paseaza.

Intr-un vas se pune piureul de dovleac si se amesteca pe rand cu uleiul (60ml+60ml), ouale intregi si sucul de portocale.

Se mixeaza si se omogenizeaza. Separat se amesteca faina cernuta cu zaharul, praful de copt, sarea si se adauga la compozitia de dovleac.

Adaugam si condimentele si apoi nucile maruntite.

Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Se da la cuptor timp de 50-60 de minute 180 grade. Se face testul cu scobitoarea.

 Pofta buna!

PS: Incercati acest chec - este delicios.


Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

2 comentarii: