marți, 5 iulie 2016

Bucatele de piept de pui cu dovlecel

E timpul dovleceilor! Incercam o reteta rapida, usoara, gustoasa, perfecta pentru un meniu de seara.

Ingrediente:
• 500 g piept de pui
• 1 lingurita de curry
• 1 ceapa (salota)
• 8-10 dovlecei cu floare
• 1 pahar de supa de legume
• 4 linguri de ulei extravirgin de masline
• sare
Mod de preparare:
Taiati bucatele/cubulete pieptul de pui si presarati putina sare. Lasati carnea sa se ohihneasca 15 minute.

Intre timp curatati ceapa si taiati-o marunt.
Pregatiti florile de dovlecel scotandu-le pistilul, clatindu-le usor si apoi taindu-le fasii subtiri.

Spalati si dovleceii, apoi taiati-i rondele subtiri.

Intr-o tigaie incapatoare, incingeti uleiul de masline, ceapa, lingurita de curry, adaugati bucatelele de pui si prajiti-le iute 5 minute. Turnati in tigaie jumatate din cantitatea de supa si lasati ca fiarba inca vreo 5 minute. 
Dupa ce ati adaugat supa ramasa, puneti si florile si rondelele de dovlecel si lasati-le in tigaie pana scade tot lichidul. Potriviti de sare si stingeti focul.
Pofta buna!

PS: Acest fel de mancare poate fi servit cald sau rece. Este la fel de bun!


Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu