duminică, 19 iunie 2016

Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

O reteta fara pretentii si mofturi cu o textura si o aroma minunata. Nu ai cum sa dai gres cu ea.

Ingrediente:
•1 kg muschiulet de pui
• 1 ceapa mijlocie
• 1 tulpina de telina
• 200 g ciuperci cultivate (mai micute)
• 2 ardei grasi
• 1 cuisor
• 1 foaie de dafin
• 50 g faina
• 2 galbenusuri
• 1 pahar de vin alb sec
• 60+20 g unt
• 1 leg de patrunjel
• 200-250 ml smantana
• sare
• piper.
Mod de preparare:
Intr-o cratita incapatoare se pune untul la incins, dupa care se adauga muschiuletii de pui si se lasa la inabusit. Se adauga ceapa tocata, tija de telina maruntita, 1 cuisor si o foaie de dafin.

Se toarna paharul de vin, iar daca este necesar se adauga supa sau apa, cat sa acopere carnea.
Agaugam ciupercile scurse si clatite bine. Se lasa la foc molcom, amestecand din cand in cand.
Intre timp, coacem ardeii cam 10-15 min, avand grija sa ii intoarcem pentru a se patrunde bine si uniform. Ii curatam de coaja si seminte si ii taiem fasii lungi. Ardeii se adauga in preparat cu 5 minute inainte de a stinge focul.
Intr-o alta craticioara, topim la foc mic 20 g unt(cat o nuca), adaugam faina, smantana, 3-4 linguri din sosul in care fierbe carnea. Dupa ce sosul s-a legat adaugam cele doua galbenusuri pe care le-am batut in prealabil. Mai tinem 1 minut si apoi turnam sosul de smantana peste carne si stingem focul. Daca sosul de smantana s-a legat prea mult, se dilueaza cu putina apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se orneaza farfuriile cu fire de patrunjel sau rondele de telina.

Pofta buna!



Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu