joi, 21 aprilie 2016

Tocana de ardei copti

O tocana cu gust divin, perfecta pentru zilele de post sau pentru un regim vegetarian.

Ingrediente:
• 10-12 buc de ardei copti
 (eu am folosit ardei copti de la congelator)
• 3 buc ceapa alba
• 2-3 catei de usturoi
• 400 g rosii decojite
• 250 ml suc de rosii
• 1-2 linguri de bulion
• 4 linguri de ulei
• 1 lingura de zahar
• 1 lingura de faina
• sare
• piper proaspat macinat
• patrunjel proaspat


Mod de preparare:
Tocam ceapa marunt. Punem o cratita pe foc, adaugam 3-4 linguri de ulei si apoi ceapa.
O lasam la calit pana se inmoaie apoi adaugam o lingura de faina sa se formeze un rantas.
Amestecam bine si stingem cu sucul de rosii.
Punem in cratita ardeii grasi intregi sau rupti in fasii, rosiile decojite, bulionul si lasam sa fiarba timp de 15-20 de minute.

Dupa vreo 15 minute adaugam cateii de usturoi zdobiti, zaharul, apoi asezonam cu sare si piper.
Cand este gata si luam cratita de pe foc adaugam o mana de patrunjel tocat.


Se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!

PS: Daca va place gustul picant adaugati si putina pasta de ardei iuti.


PPS: Tocana de ardei copti poate fi garnitura pentru carne de orice fel.


Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu